Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Tandoori csirke, mentás joghurtos mártogatóssal

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Ajándékcsomag
 
Ajándéktárgy
 
Alap lisztek
 
Alkohol
 
Állatgyógyászati termék
 
Állati hústermék
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Tandoori csirke, mentás joghurtos mártogatóssal

A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.


Hozzávalók 2 adaghoz:

2db (550g) csirkemell

Pác:
250 g natúr joghurt
2 teáskanál (30g) paradicsompüré
2 evőkanál (15g) citromlé
2 gerezd (8g) fokhagyma
fél teáskanál őrölt kurkuma
fél teáskanál őrölt koriander
fél teáskanál őrölt kömény
fél teáskanál őrölt gyömbér
fél teáskanál chili por
2-3 csipet só

Mentás szósz:
150 g joghurt
30g reszelt uborka
7db mentalevél
1 teáskanál (2g) citromlé
1 csipet őrölt kömény
2-3 csipet só
2 csipet őrölt feketebors


Első lépésként készítsük el a páclevet. A citromlevet, a gyömbért, a chili port, a kurkumát, a koriandert, a köményt, a sót, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét és a joghurtot öntsük egy keverőtálba és jól keverjük össze. A csirkemellet vágjuk 2 cm vastag szeletekre és tegyük bele a páclébe, majd jól forgassuk össze. Ezután 3-4 órára tegyük be a hűtőbe és hagyjuk állni az egészet. A pácolás után a húsok mindkét oldalát zsiradék nélkül egy serpenyőben süssük meg közepes lángon. Nem baj, ha a páclé kissé ráég a húsra. A húsok kívül ropogósak lesznek, belül viszont szaftos marad a hús. A sütési idő kb.10-15 perc.

A mártogatóshoz a kígyóuborkát reszeljük le apróra és keverjük hozzá a joghurthoz. Fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés őrölt köménnyel. Adjuk hozzá az apróra vágott friss mentát. Végül tegyük be a hűtőbe az egészet fél órára.


Elkészítési idő: 35 perc+ 3-4 óra pácolási idő
Kalóriatartalom: 887,32 kcal 443,6 kcal/adag
CH tartalom: 39,59 19,79/adag
 

A hozzávalók kalóriaértékét és szénhidráttartalmát az "Egyéb jellemzők" fül alatt tüntettük fel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu

A hozzávalók kalóriaértéke és szénhidráttartalma:

2db (550g) csirkemell (616 kcal; 0 CH)
250 g natúr joghurt (140 kcal; 19,2 CH)
2 teáskanál (30g) paradicsompüré (11,4 kcal; 2,7 CH)
2 evőkanál (15g) citromlé (3,7 kcal; 0,3 CH)
2 gerezd (8g) fokhagyma (11,92 kcal; 2,6 CH)
fél teáskanál (0,5g) őrölt kurkuma (3,5 kcal; 0,6 CH)
fél teáskanál (0,5g) őrölt koriander (2,9 kcal; 0,5 CH)
fél teáskanál (0,5g) őrölt kömény (3,3 kcal; 0,5 CH)
fél teáskanál (0,5g) őrölt gyömbér (3,3 kcal; 0,7 CH)
fél teáskanál (0,5g) chili por (2,8 kcal; 0,4 CH)
150 g joghurt (84 kcal; 11,5 CH)
30g reszelt uborka (3,6 kcal; 0,51 CH)
7db (1g) mentalevél (0,4 kcal; 0,08 CH)
1 teáskanál (2g) citromlé (0,5 kcal; 0CH)


Hozzávalók
További receptek
Csokis mogyorós protein szelet
Parajos lazackrémes palacsinta
Bazsalikomos pestós tagliatelle
Gyümölcsös-zabpelyhes reggeli
Almás-quinoás reggeli
Parajos gyümölcsturmix
Mascarponés túrótorta
Csokoládé mennyország
Fűszeres vaníliás pohárkrém
Aszalt szilvával töltött csirkemell

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.