Műszaki termékek
A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Palacsinta tésztához:
50 g teljes kiőrlésű liszt
1 dl tej
1 dl szódavíz
2 db tojás
2 evőkanál (17g) teavaj
10 g metélőhagyma
2 evőkanál (17g) olívaolaj
1 csipetnyi só
A krémhez:
40 g lilahagyma
50 g paraj
75 g füstölt lazac
200 g sajtkrém
1 evőkanál (5g) citromlé
2-3 csipetnyi őrölt fekete bors
1 csipet só
1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a tejet, a szódavizet, a tojást, az olvasztott vajat.
2. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és az apróra vágott metélőhagymát is keverjük bele. Készítsük el a palacsintákat és tegyük félre őket.
3. A lilahagymát, a parajt és a füstölt lazac szeleteket vágjuk apróra, és egy keverőtálban a sajtkrémmel keverjük jól össze.
4. Ízesítsük kevés citromlével, sóval és őrölt fekete borssal.
5. A krémet töltsük a palacsintákba, majd helyezzük őket tűzálló tálba és 160 °C-on 10-15 percig süssük, hogy az ízek összeérjenek.
Kalóriatartalom: 1153,75 kcal; 576,8 kcal/adag
CH tartalom: 53 g; 26,5 g/adag
Elkészítési idő: 40 perc
A hozzávalók kalóriaértékét és szénhidráttartalmát az "Egyéb jellemzők" fül alatt tüntettük fel.
Jó étvágyat kívánunk!
biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu
A hozzávalók kalóriaértéke és szénhidráttartalma:
Név |
Mennyiség |
Kalória |
CH |
teljes kiőrlésű liszt |
50 g |
169,5 |
36,5 |
tej |
1 dl |
4,9 |
2,6 |
szódavíz |
1 dl |
0 |
0 |
tojás |
2 db |
136 |
0,6 |
teavaj |
17 g |
30,6 |
0 |
metélőhagyma |
10 g |
2,4 |
0,2 |
olívaolaj |
17 g |
150,2 |
0 |
lilahagyma |
40 g |
14,4 |
3,2 |
paraj |
50 g |
11,5 |
1,8 |
füstölt lazac |
75 g |
87,7 |
0 |
sajtkrém |
200 g |
545 |
8 |
citromlé |
5 g |
1,55 |
0,1 |