Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Mézeskalács

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Ajándékcsomag
 
Ajándéktárgy
 
Alap lisztek
 
Alkohol
 
Állati hústermék
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Aminosavak, fehérjék
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Mézeskalács

Karácsonyi receptverseny - Szabó Ágnes receptje


  • 250g nature cookta mandulaliszt
  • 50g nature cookta kókuszliszt
  • 20g nature cookta gesztenyeliszt
  • 1 tojásfehérje és kis víz vagy 1 tojás
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék (én kicsit púpoztam, mert szeretem de ez ízlés dolga)
  • vanília kikapart belseje
  • reszelt citromhéj és narancshéj
  • 40g eritrit édesítő + 1ek méz


A száraz és nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük. A nedveset hozzáadagoljuk a szárazhoz, és egynemű szép, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A méz és tojás mennyiségétől függően, ha túl ragad adjunk hozzá egy kis lisztet. Kis gombócot formálva kb 30 percre ah hűtőbe tesszük a tésztát pihenni.

A hűtőből kivéve 2 folpack vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk (kb 3 mm) és kiszúróval mintákat vágunk belőle. Sütőpapírral (nekem szilikonos) bélelt tepsibe, előmelegített sütőben kb 160 fokon 8-12 perc alatt szép világos barnára sütjük.

A tetejét cukormázzal díszítjük. Ehhez a DW 1:4 édesítőt porrá daráltam és a tojásfehérjével addig vertem amíg a massza krémes és csillogó nem lesz. Elég sok édesítő kell hozzá. A sarkánál kivágott műanyag tasakba töltöttem a masszát és óvatosan díszítettem.

A kalácsokat egy estére hagyjuk kint, hogy a máz keményre szilárduljon, csak utána rakjuk össze őket. Fém dobozban idővel megpuhulnak. Ami fontos,bár én édesítővel készítettem,de a méz azért pótolhatatlan és ettől lesz idővel puha is. A lisztekből a gesztenye cserélhető akár zabpehely lisztre, vagy akár mandula őrleményre is!


Hozzávalók
Nature cookta gesztenyeliszt 500 g

2568 Ft
Kosárba
Nature cookta kókuszliszt 500 g

1204 Ft
Kosárba
Nature cookta mandulaliszt 250 g

2301 Ft
Kosárba
Nature cookta kókuszliszt 250 g

714 Ft
Kosárba
Nature cookta gesztenyeliszt 250 g

1334 Ft
Kosárba
További receptek
Reggeli tojásfalatkák
Quinoás pogácsák
Paradicsomos rakott karfiol
Lávatorta
Paleo aranygaluska muffin
Olasz zöldségleves
Paleo Zserbó
Rakott édesburgonya
Patisszon krémleves kókuszkrémmel
Csirke parmezán bundában

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.