Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Mézes-mustáros-chilis csirke salátával

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Alap lisztek
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Aminosavak, fehérjék
 
Antioxidánsok
 
Arcmaszk, arcpakolás
 
Arcradír
 
Arcsmink
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Mézes-mustáros-chilis csirke salátával

A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.


Hozzávalók 4 adaghoz:

Mézes-mustáros hús:
700 g csirkemell
100 g mézes-mustáros pác
5 g szárított chili paprika
1 teáskanál (1g) oregánó
Só és bors ízlés szerint

Rozmaringos burgonya:
1000 g burgonya
5 evőkanál (30g) olívaolaj
2 ág (1g) friss rozmaring
Só és bors

Saláta:
200 g kevert salátamix
50 g koktélparadicsom
3 evőkanál (20g) olívaolaj
1 evőkanál (12g) citromlé
10 g balzsamecet
Só és bors


A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ezek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval. Ezután egy keverőtálba helyezzük a csirkemelleket és jól átforgatjuk a mézes-mustáros pácban. Aki szereti a csípőset, az rakhat bele egy kevés mozsárban összetört szárított chilit is. Fél órára félretesszük az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek. Eközben a burgonyát cikkekre vágjuk és feltesszük főni. A burgonyát nem kell teljesen puhára főzni. Miután leszűrtük és jól lecsepegtettük az egészet kevés olívaolajon egy forró serpenyőben, apróra vágott friss rozmaringgal és egy kevés sóval, borssal ízesítve átpirítjuk. A csirkemellet rostlapon (ha nincs, jó a serpenyő is) mindkét oldalát megsütjük.

A saláta mixet keverjük össze a félbe vágott koktélparadicsomokkal, olívaolajjal, balzsamecettel és egy kevés citromlével. Sózzuk meg ízlés szerint, és fűszerezzük pár csipet szárított bazsalikommal. Jól forgassuk össze az egészet, és már fogyasztható is.


Elkészítési idő: 45 perc + 30 perc pácolási idő
Kalóriatartalom: 2802,7 kcal; 700,6 kcal/adag
CH tartalom: 270,5g; 67,6 g/adag 


A hozzávalók kalóriaértékét és szénhidráttartalmát az "Egyéb jellemzők" fül alatt tüntettük fel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu

A hozzávalók kalóriaértéke és szénhidráttartalma:

Név

Mennyiség

Kalória

CH

csirkemell

700 g

1155

0

mézes-mustáros pác

100 g

256,3

61,6

chili paprika

5 g

2

0,4

oregánó

1 g

2,6

0,6

burgonya

1000 g

860

200

olívaolaj

50 g

442

0

friss rozmaring

1 g

3,3

0,6

kevert salátamix

200 g

60

3,4

koktélparadicsom

50 g

9

1,9

citromlé

12 g

3,7

0,3

balzsamecet

10 g

8,8

1,7

 


Hozzávalók
További receptek
Rakott palacsinta
Curry-s csirke friss salátával
Fenyőmagos tagliatelle
Csupa csoki DIÉTÁS muffin
Cukkinis quinoa vörösbabbal
Tiramisu torta
Cukkinibe tekert darált hús
Gluténmentes erdei gyümölcsös sütemény
Mentás padlizsánpástétom
Parajos gyümölcsturmix

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.