Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Lagasgne kicsit másként

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Ajándékcsomag
 
Ajándéktárgy
 
Alap lisztek
 
Alkohol
 
Állatgyógyászati termék
 
Állati hústermék
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Lagasgne kicsit másként

A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.


Hozzávalók:

Vollkorn lasagne tészta (250 g)

Darált húsos réteg:
500 g darált pulykahús
5 db paradicsom (470 g)
2 fej vöröshagyma (120 g)
5 gerezd fokhagyma (10 g)
friss bazsalikom (8 g)
olívaolaj

Besamel mártás:
4,5 dl tej
55 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
Fél teavaj (50 g)
Marék rukkola (35 g)
Mozzarella sajt (150 g)


Tegyünk fel vizet forrni, majd a már forrásban lévő vízbe tegyük bele az aljukon bemetszett  paradicsomokat. 5-10 percig főzzünk a paradicsomokat, majd vegyük ki őket egy hideg vízzel teli tálba, így a héjukat könnyedén eltávolíthatjuk. Ezután pépesítsük a paradicsomokat.

Miközben elkészülnek a paradicsomok elkezdhetjük készíteni a lasagne darált húsos rétegét. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, a bazsalikomot és legvégül a húst. 1-1 csipet sóval, borssal ízesítjük. Kicsit összepirítjuk és rátesszük a paradicsompépet, végül kevés vízzel felöntjük.

Mielőtt elkészítjük a besamel mártást tegyünk fel vizet forrni a lasagne tésztának. Mindenképpen tegyünk a vízbe 2 evőkanál olajat, és folyamatosan figyeljünk rá, kevergessük, hogy a tészta ne égjen le, illetve nem ragadjon össze.

Tegyük fel a tűzre a tejet, és míg az felforr, a vajból és a teljes kiőrlésű lisztből készítsünk rántást. Ezután a tejet öntsük rá, és keverjük csomómentesre. Végül adjuk hozzá a kockákra vágott mozzarella sajtot és a rukkolát. Csak addig főzzük, amíg a rukkola össze nem esik.

Ezután már csak össze kell állítanunk a rétegeket. Elsőként vajazzuk ki a tepsit, majd tegyük le az első lasagne réteget, szorosan egymás mellé rendezve. Ezután következhet a paradicsomos, darált húsos réteg, majd újabb lasagne réteg, végül a besamel mártás. Majd megismételjük. Előmelegített sütőben 200 °C fokon kb. 20 percig sütjük. 

 

Jó étvágyat kívánunk!

biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu


Hozzávalók
További receptek
Patisszon krémleves kókuszkrémmel
Rukkola krémleves fenyőmaggal
Mézes thai csirke
Rántott patisszon barna rizs körettel
Tökös-burgonyás tócsni
Mascarponés túrótorta
Mentás padlizsánpástétom
Kínai zöldséges marhahús
Paleo aranygaluska muffin
Túrós-mustáros pogácsa

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.