Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Karácsonyi chokito

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Ajándékcsomag
 
Ajándéktárgy
 
Alap lisztek
 
Alkohol
 
Állatgyógyászati termék
 
Állati hústermék
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Karácsonyi chokito

Karácsonyi receptverseny - Szoboszlai Judit Annu receptje


Keksz hozzávalói:

  • 4 ek zabpehelyliszt
  • 3 ek fehérjepor (ez helyettesíthető ugyanúgy zabliszttel, vagy zabpehellyel)
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek kókuszzsír
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 tojás
  • 2 ek túró
  • 2 ek natúr joghurt
  • mézeskalács fűszerkeverék

 

„Chokito” hozzávalói:

  • saját készítésű keksz
  • diákcsemege
  • aszalt gyümölcs
  • 2 dl víz/tej
  • 3 ek kakaópor
  • édesítő
  • 3 ek kókuszzsír
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • reszelt narancs héj

 


Eredetileg karácsonyi köntösbe burkolt keksz szaláminak indult ez a süti, majd megreformáltam és nem lett túl szép a végére. Nade az íze… HmmmmJ

Két munkafolyamatot igényelt eme édesség elkészítése. Az egészség nevében az eredeti keksz helyett a saját gyártmányomat tettem bele. Miből is áll ez a keksz? Lássuk csak.

Keksz elkészítése:

A száraz hozzávalókat elkeverem, majd jöhet bele a túró, joghurt, tojás, édesítő és ami megadja a „karácsonyi feelinget”, az a fűszerkeverék. A masszát kb. 20 perc alatt, 170 fokon megsütöm.

A chokito elkészítése

Elkészítés:

A vizet/tejet felforralom, majd beleszórom a kakaóport és a fűszerkeveréket. Belekanalazom a kókuszzsírt, majd édesítem (ízlés szerint). A végén beleszórom a narancshéjat, beletördelem a kekszet és a diákcsemegét. Keverem-kavarom. Majd egy téglalap formát kibélelek folpackkal és ebbe öntöm bele a masszát. Hűtőbe teszem kb. 10-12 órára, majd amikor megkeményedik, lehet szeletelni.

Megvárom, míg kihűl a tészta. Utána jöhet a „szalámi” elkészítése.


Hozzávalók
Natura zabpehelyliszt 1000 g

609 Ft
Kosárba
Trendavit kókuszzsír 2500 ml

3471 Ft
Kosárba
Naturfood diákcsemege 500 g

1186 Ft
Kosárba
Naturfood diákcsemege prémium 100 g

355 Ft
Kosárba
További receptek
Parajos lazackrémes palacsinta
Kínai zöldséges marhahús
Kókuszgolyó paleosan
Gyümis-túrós amerikai palacsinta zablisztből
Minestrone leves
Diétás rizskoch (paleo, szénhidrátszegény)
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Tandoori csirke, mentás joghurtos mártogatóssal
Mentás borsóleves
Török vöröslencse leves

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.