Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Indiai csirke

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Alap lisztek
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Aminosavak, fehérjék
 
Antioxidánsok
 
Arcmaszk, arcpakolás
 
Arcradír
 
Arcsmink
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Indiai csirke

A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.


Hozzávalók 4 adaghoz:

630 g csirkemell
350 ml kókusztej
185 g vöröshagyma
140 g lencse
63 g édeskömény
20 g chili paprika
10 g friss gyömbér
3 gerezd (10g) fokhagyma
3-4 db (2g) curry levél
5 evőkanál (18g) napraforgóolaj
1 teáskanál (1g) őrölt koriander
1 teáskanál (1g) őrölt szegfűszeg
1 teáskanál (1g) kurkuma
pár csipet őrölt feketebors
2 db egész fahéj

Lepény:
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél dl langyos víz
1 evőkanál (6g) olívaolaj
2 csipet őrölt kömény
2 csipet só

díszítéshez friss koriander


A lencsét egy külön lábasban puhára főzzük, közben egy kis tálban elkészítjük a fűszerkeveréket, ami az őrölt korianderből, őrölt szegfűszegből, őrölt fekete borsból és a kurkumából áll. Egy nagyobb serpenyőben napraforgó olajat hevítünk és beleszórjuk a vékony csíkokra vágott chili paprikát, a reszelt gyömbért, a szárított curry levelet és az egész fahéjat. Majd hozzáadjuk a jó apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a lereszelt édes köményt, és az egészet pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a közepes kockákra vágott csirkemellet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és az egészet tovább pirítjuk. Ha a csirkemell már kellőképpen megpirult, akkor beleöntjük a puhára főzött lencsét, felöntjük kókusz tejjel, és az egészet 15-20 percig főzzük közepes lángon, amíg az ízek jól összeérnek. A végén ízlés szerint sózhatjuk. Tálalásnál apróra vágott friss korianderrel megszórjuk.

Indiai lepény:
Egy keverőtálban a teljes kiőrlésű lisztet és a langyos vizet csipetnyi sóval és pár csipet őrölt köménnyel összedolgozzuk. Mikor megfelelően összeállt a tészta egy lisztezett nyújtó deszkára tesszük, és kis golyócskákat formázunk, amikből vékony lepényeket nyújtunk. Egy serpenyőbe zsiradék nélkül a lepények mindkét oldalát megpirítjuk. Amikor elkészültek pár csepp olajjal megkenhetjük a lepények mindkét oldalát.


Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1720 kcal; 430 kcal/adag
CH tartalom: 154,38; 38,6/ adag


A hozzávalók kalóriaértékét és szénhidráttartalmát az "Egyéb jellemzők" fül alatt tüntettük fel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu

A hozzávalók kalóriaértéke és szénhidráttartalma:

630 g csirkemell (705, 6 kcal; 3,15CH)
350 ml kókusztej (35 kcal; 4,9 CH)
185 g vöröshagyma (70 kcal; 17,2 CH)
140 g lencse (162,4 kcal; 28,14 CH)
63 g édeskömény (217,3 kcal; 32,9 CH)
20 g chili paprika (8 kcal; 1,7 CH)
10 g friss gyömbér (8 kcal; 1,78 CH)
3 gerezd (10g) fokhagyma 14,9 kcal; 3,31 CH
3-4 db (2g) curry levél (6,5 kcal; 1,2 CH)
5 evőkanál (18g) napraforgóolaj (159 kcal; 0 CH)
1 teáskanál (1g) őrölt koriander (2,9 kcal; 0,5 CH)
1 teáskanál (1g) őrölt szegfűszeg (3,2 kcal; 0,6 CH)
1 teáskanál (1g) kurkuma (3,5 kcal; 0,6 CH)
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (271 kcal; 58,4 CH)
1 evőkanál (6g) olívaolaj (53 kcal; 0 CH)


Hozzávalók
További receptek
Lávatorta
Sertéscsíkok zöldséggel, wokban készítve
Diétás csokitorta
Melon juice
Ricotta sajttorta, fekete szeder lekvárral
Hawaii csirke mogyorós rizzsel
Diétás rizskoch (paleo, szénhidrátszegény)
Sült paprikás olívabogyós saláta
Almás rakottas
Tökös-burgonyás tócsni

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.