Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Egészséges Sacher torta

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Alap lisztek
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Aminosavak, fehérjék
 
Antioxidánsok
 
Arcmaszk, arcpakolás
 
Arcradír
 
Arcsmink
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Egészséges Sacher torta

Karácsonyi receptverseny - A.Tóth Rita receptje


Hozzávalók a tésztához:

5 dkg étcsokoládé
10 dkg kókuszzsír
ízlés szerint édesítő
2 db tojás
7,5 dkg liszt (én zabpehelyliszt és tönkölyliszt keverékét használtam)
30 g (egy mérőkanál) protein por
2 evőkanál kakaó (holland alacsony zsírtartalmú)
1 kávéskanál szódabikarbóna
0.5 kávéskanál sütőpor
1 csipet só

A töltelékhez, mázhoz:

12 dkg étcsokoládé
4 dkg kókuszzsír
20 dkg sárgabaracklekvár (diétás)
1 evőkanál víz


Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát (ezt ki lehet kerülni szilikon tortaformával)
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény habbá.
A tojások sárgájához keverjük hozzá a kókuszzsírt, a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét.
A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
Öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el.
Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).
Formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát. Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék csokoládét, adjunk hozzá a 4 dkg kókuszzsírt és egy evőkanál vizet, majd alaposan keverjük össze, amíg folyós.
Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.
Természetesen a csokoládét is lehet helyettesíteni egészségesebb mázzal, de az én férjem nagyon szereti az étcsokit, így mivel az ő születésnapja volt, ezzel kedveztem neki. Plusz a díszítés tejszínhabpótló porból készült.
Olyan finom volt, meg se lehetett állapítani, hogy nem hizlaló, egészségtelen összetevőkből (fehér liszt, cukor, vaj) készült a süti :)


Hozzávalók
Trendavit kókuszzsír 2500 ml

3471 Ft
Kosárba
Trendavit kókuszzsír 1000 ml

1450 Ft
Kosárba
Natura zabpehelyliszt 1000 g

599 Ft
Kosárba
Eccofood tönkölyliszt teljes kiőrlésű

539 Ft
Kosárba
Biotech iso whey zero dobozos csokis (Akciós: -3 %)
(7421 Ft)
7199 Ft
Kosárba
További receptek
Mézes thai csirke
Patisszon krémleves kókuszkrémmel
Rántott patisszon barna rizs körettel
Gyümis-túrós amerikai palacsinta zablisztből
Gyümölcsös-zabpelyhes reggeli
Rakott palacsinta
Diabetikus sárgabaracklekvár
Lávatorta
Tökös-burgonyás tócsni
Szezámmagos prosciutto saláta

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.