Műszaki termékek
A recept a masteszta.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.
Krémesen csokis. Puha pitében. Mennyei. Semmi zsír és csak valami minimális szénhidrát. Hihetetlen. Talán nem is létezik... de mégis néhány fotó bizonyítja, hogy… van ilyen!
A tésztához:
A csokis krémhez:
Na, nézzük az elkészítést!
Elsőnek megcsináljuk az aljamunkát, vagyis a sütink szilárd vázát, amibe aztán nyakló nélkül lapátolhatjuk a krémes tölteléket.
A hozzávalókat összekeverjük: először a szilárd csapat vegyül, aztán mehet bele a tojás – pajtás és az édesítő, ízlés szerint. Feltételezhetően némi víz hozzáadásával gyorsan eléred azt az állagot ami nekünk kell: könnyed, de nem folyós, nem túl nedves tészta, amit aztán idegtépő pillanatok nélkül tudsz belekenni a formád aljára, illetve peremére.
(Tipp: vizes kanállal vagy spatulával könnyen szétoszlatható a massza, és szépen fel lehet tapasztani a forma oldalához!)
Korrekciók! Ha nehezen tudod belekenni, és nagyon száraz a tészta, akkor óvatosan, pici vízzel javíthatod a helyzetet. Ha meglöttyent a kezed, vagy valami ágyúgolyó méretű tojásokkal van dolgod, akkor a szilárd összetevőkkel kompenzáld a helyzetet! Szóval, be calm…mindenre van megoldás! :) Legalábbis itt.
Ezután dugjuk be a tésztát a sütőbe. Előmelegítve, 180 fokon... körülbelül 10 perc. Ha a tészta lerótta a sütőben kiszabott idejét, akkor kapd elő, és várj egy picit még hűl.
Közben neki is láthatunk a (k)Rééém történetnek! Összekavarjuk a felsorakoztatott hozzávalókat, majd erős önmérsékletet gyakorolva nem kezdjük el nyalogatni, kóstolgatni, kanalazni a krémet. Elég egyszer egy íz-teszt, aztán próbáld visszafogni magad. A kavaráshoz ha kell, minimális vizet használhatsz - de a folyékony halmazállapottól tartózkodjunk.
Ha már nem forró pite-alap, akkor pakold bele a csokikrémet, és zavard vissza a majdnem kész művet sütőbe. 160 fokon, 20 perc a menetidő, de igazából akkor lesz tökéletes, ha a finom illat mellett a krém teteje is már megszilárdult!
Ha kikaptuk a sütőből akkor bármennyire is szeretnénk kíváncsi kis kezeinkkel kimatatni a formából… NEM TESSZÜK. Várunk. Várunk addig, amíg kihűl. Sőt, hogy a várakozás perceivel tovább borzoljuk a kedélyeket, még a hűtőbe is bele dugjuk egy órára. Mert ez ilyen torta. Nem csak hűtve finom, hanem így teljesen könnyen leszerelhető róla a szilikonforma, és a belseje is ilyen szép masszív, szeletelhető lesz! Ha a külsőségekre is adsz, akkor a tetejét kakaóval díszítheted.
Sütési kellékek! A sütéshez két mini (13-15 cm-es) szilikon tortaformát használtam, de persze simán egy nagyobbat is bevethetsz. Lehet pite formát is bélelgetni, annyi hátrányod lesz csupán, hogy itt a forma fala ugye nem olyan magas – ergó kevesebb csokikrém lapátolható bele. :/
Ha egyik forma sem porosodik konyhád eldugott kis zugában sem, akkor is van kiút. Sütőpapíros megoldással is neki lehet indulni, vagy mondjuk szilikonos muffin formákba is bele lehet szöszmötölni a tésztát, és akkor mutatós mini csokis kosárkákat villanthatsz a receptből! Szóval telis tele vagyunk lehetőségekkel! Akár most már nézhetjük a receptet is!
Tápérték adatok: a teljes adag 970 kcal, 132 g fehérje, 60 g (19 g rost) szénhidrát és 20 g zsír! Ezt a mennyiséget hat normál ... izé, kiéhezett diétázók négy elég jól megtermett szeletre tudják felvágni - az utóbbi 242 kcal, 33 g fehérje, csak 15 g szénhidrát és 5 g zsír!
Natura tejsavó fehérje koncentrátum 500g |
| Kosárba | |
Natura szójaliszt zsírtalan 500g |
| Kosárba | |
Csuta zsírtalan szójaliszt |
| Kosárba |