Műszaki termékek
Nem nehéz elkészíteni, kezdőknek is ajánlott, és nem utolsósorban gyorsan megvan.
A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.
Hozzávalók:
1000 g sárgabarack
350 g Dia-wellness befőzőcukor helyettesítő
Először tegyünk fel vizet nagy lábosban forrni, majd a forrásban lévő vízbe rakjuk bele a sárgabarackokat. 5-6 percig hagyjuk őket a forró vízben, majd tegyük át őket hideg vízbe, így a héjuk könnyen lehúzható lesz. Ezután magozzuk ki őket és vágjuk négy felé. Ne pépesítsük, mivel finomabb, ha érezzük a lekvárban a barackdarabokat, azonban egy kicsit nyomkodjuk meg, hogy levet eresszen. A főzőedénybe tegyük bele az 1000 g gyümölcsöt, melyet a kimagozás után mérjünk ki. Ehhez adjuk hozzá a befőzőcukor helyettesítőt, majd egy edényben jól keverjük össze és állandó keverés mellett nagy fokozaton forraljuk fel. Ha már folyamatosan forr, még 2-3 percig állandó keverés mellett főzzük, végül vegyük le a tűzről, és ha szükséges habozzuk le.
Az előzőekben forró vízben szennyeződésmentesített befőttesüvegek pereméig töltsük a lekvárt, majd a szintén megtisztított csavaros tetőkkel zárjuk le az üvegeket, ezáltal biztonságosabban áll el a lekvár. 5 percre fejtetőre állíthatjuk az üvegeket, mivel a visszafordításkor keletkezett vákuum a penészgombák szaporodása ellen védelmet nyújt. A forró lekvár csírátlanítja a kupakot és az üvegben maradt levegőt.
Kalóriatartalom: 874 kcal
Jó étvágyat kívánunk!
biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu
Dia-wellness befőzőcukorhelyettesítő (Akciós: -4 %) | (1194 Ft) | Kosárba |