Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Csokis mogyorós protein szelet

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Alap lisztek
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Aminosavak, fehérjék
 
Antioxidánsok
 
Arcmaszk, arcpakolás
 
Arcradír
 
Arcsmink
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Csokis mogyorós protein szelet

A recept a MásTészta.blogspot hozzájárulásával került feltöltésre!


Ez a süti valahol az első játékosok között lehetett a MásTészta történetében, tehát nem kicsit mélyről kellett feltúrnom a receptet, mikor újra el akartam készíteni. :)

Hozzávalók a tésztához:
  • 200 g zsírszegény túró
  • 70 g darált zabpehely vagy zabpehelyliszt
  • 50 g mandula liszt
  • 30 g vaníliás vagy natúr protein
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • pár csepp tejszínes mogyoró aroma
  • pár csepp vanília aroma
  • 3 ek természetes édesítő (Figyelem, ennek a pontos mennyisége a protein por és a Te ízlésed függvénye… szóval tessék inkább kóstolgatni!)
A csokikrém:
  • 20 g holland natúr kakaó (a lényeg, hogy minőségi, tényleg finom legyen!)
  • 15 g csokis vagy natúr protein (de még vaníliással is működik) 
  • édesítő ízlés szerint
  • plusz pár evőkanál joghurt: a krémnél ügyelj arra, hogy tényleg minimális joghurttal keverd el.

    Fontos, hogy sűrűn folyós legyen a krém, ne ússzon, és szépen rá lehessen egyengetni a massza tetejére. A joghurt mennyiségét a kakaó, a protein és az édesítő is befolyásolja (no meg az is, mennyire vizes-típusú a joghurt...), tehát még egyszer kérlek: apránként öntsd-kabard-öntsd-kavard hozzá!


Elsőként a száraz dolgokat keverd alaposan el, majd mehet bele a nedvesebb szekció. Kis kanállal, nagy lelkesedéssel maceráld addig, még az egész massza teljesen homogén nem lesz. A végén sűrű kóstolgatás közepette édesítsd, ízesítsd kedvedre! A fenn említett aromák opcionálisak… ha natúr proteinnel dolgozol, akkor mindenképp javaslom!
 
Talán már félig jól is laktunk, mire nyugtáztuk: tésztánk tökéletes ízű. Nincs is más tennivaló, tereljük bele egy szilikonos sütő formába. A szilikonos formák előnye, hogy szinte bármely MásTészta alkotás tökéletesen megsül benne zsiradék nélkül, majd kihűlve békésen elválik a formától… szóval nem kell régész módjára kikaparni belőle alkotásunk darabjait!
 
Ha nincs szilikonos eszközötök, akkor a sütőpapíros megoldással is lehet próbálkozni – de ebben az esetben javasolt pár evőkanál kókuszolaj is a tésztába.

Szóval a masszát belekanalaztuk a formába, rákenjünk a csokikrémet, majd mehet a sütőbe.

Előmelegítve, 35 perc, közepes lángon. Mivel minden sütőnek más a lelke – és a sütési ideje… így javaslom, hogy más jelekre is támaszkodjunk. Az illat jelzésértékű (az is ha odaég...:/), de érdemes megszurkálni - és ha nem ragad annyira a bökő eszköz, akkor elzárható a sütőt.
 
Ha kész, akkor kapd ki a sütőből és hagyd szépen a formában kihűlni. Meglátod, ha türelmes vagy, akkor villámgyorsan kijön… és amúgy is, szerintem ez olyan süti, ami hidegen a tuti!
 
Zárásképp szórjuk meg egy enyhén darált mogyoróval – csak hogy nehogy azt a látszatot keltsük, hogy mi aztán mindenféle zsiradéktól félünk.:)

Fontos! Nincs mit tenni, a recept egyfelől a protein por használata miatt lett ilyen magas fehérjetartalmú. Nem kell idegenkedni tőle, sok diétázó lelket mentett már meg az elhízástól. A receptben csokis és vaníliás verziót is használtam, de ha Te nem akarsz egyből kétfélébe beruházni, két dolgot tehetsz:
 
1. Veszel egy vaníliásat, és az tulajdonképpen kellő natúr kakaóval csokis ízzé is áttranszformálható.

2. Natúr proteinben sem rossz ötlet gondolkodni – nemcsak azért mert ízesítése így már végképp a Te kezedben van: fahéjas-mogyorós-epres-kekszes-csokin át egészen a spenótos-tökös vonalig lehet nyomulni. Igen, nem elborzadni, a natúr protein egyik előnye, hogy a sós sütiktől sem zárkóznak el.
 
Végül a tápértékek!
A teljes süti 1090 kcal, amiben 113 g fehérje, 84,2 g szénhidrát (39 g rost!) és 32 g zsír van. Persze azért ezt sem szép egy ültő helyzetbe betakarítani, de mondjuk felszeletelhetjük - nekem 8 szelet, azaz 16 kis kocka lett a végeredménye. Ebből egy kellemes adag mondjuk négy kocka: ami 260 kcal, 28,6 g fehérje, 21 g szénhidrát és 6 g zsír! Jó dolog a diéta, mi? :P

!!! Kezdő diétázó, ámde annál lelkesebb olvasóknak talán túl sok az ismeretlen képlet... azaz hozzávaló a receptben! No para, itt összegyűjtöttem őket, így akár egy helyről is be tudjátok szerezni a szükséges muníciót!

 


Hozzávalók
Natura tejsavó fehérje koncentrátum

2550 Ft
Kosárba
Szilas aroma tejszínes mogyoró

82 Ft
Kosárba
Szilas aroma vanília

82 Ft
Kosárba
Nature cookta mandulaliszt 500 g

4429 Ft
Kosárba
Biotech iso whey zero dobozos csokis (Akciós: -3 %)
(8710 Ft)
8449 Ft
Kosárba
Nature cookta kakaópor holland 20-22 %

786 Ft
Kosárba
Holland kakaópor

453 Ft
Kosárba
Nature cookta étkezési szódabikarbóna

263 Ft
Kosárba
Naturganik szódabikarbóna 1000 g

529 Ft
Kosárba
További receptek
Túrós-mustáros pogácsa
Parajos gyümölcsturmix
Parajos lazackrémes palacsinta
Rukkola krémleves fenyőmaggal
Szezámmagos prosciutto saláta
Sült paprikás olívabogyós saláta
Hideg uborkaleves
Kínai zöldséges marhahús
Kukoricás csirkeleves
Aszalt barackos süti

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.