Műszaki termékek
A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.
Hozzávalók 4 főre:
500 g csirkemell
400 g barnarizs
150 g paradicsom
150g kaliforniai paprika (1-1 db piros, sárga, zöld)
100 g zöldborsó
90 g cukkini
70 g újhagyma
40 g vöröshagyma
30 g zöld erős paprika
8 g fokhagyma
1,5 dl húsleveslé
1 dl fehér bor
fél lime leve
2-3 csipet őrölt fekete bors
8-9 csipet curry
1 csomag (0,12g) sáfrány
3 evőkanál olívaolaj
Só ízlés szerint
1. Első lépésként a rizst főzzük félig puhára és tegyük félre. A kaliforniai és az erős paprikákat vágjuk csíkokra, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát pedig karikákra. Ezután a cukkinit és a paradicsomot vágjuk kockákra, a csirkemellel együtt.
2. Egy nagyobb, szélesebb serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellet, szórjuk meg fekete borssal, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pár perc pirítás után a paprikákat, az újhagymát, a zöldborsót majd végül a cukkinit és a paradicsomot is szórjuk hozzá.
3. Sózzuk meg, fűszerezzük curryvel és az egészet pirítsuk össze. Végül adjuk hozzá a félig megpuhult rizst és öntsük fel a húsleveslével és a fehérborral. 20 percig fedő alatt főzzük, közepes lángon.
4. Miután a rizs is teljesen megpuhult locsoljuk meg a lime levével és szórjuk meg a sáfránnyal. Tálalásnál lime cikkekkel díszítsük.
Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 1394 kcal; 348,5 kcal/adag
Ch tartalom: 141,7 g; 35,4 g/adag
A hozzávalók kalóriaértékét és szénhidráttartalmát az "Egyéb jellemzők" fül alatt tüntettük fel.
Jó étvágyat kívánunk!
biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu
A hozzávalók kalóriaértéke és szénhidráttartalma:
Név |
Mennyiség |
Kalória |
CH |
csirkemell |
500 g |
560 |
0 |
barnarizs |
400 g |
448 |
94 |
paradicsom |
150 g |
27 |
5,8 |
kaliforniai paprika |
150 g |
39 |
9 |
zöldborsó |
100 g |
101 |
15,2 |
Cukkini |
90 g |
27,9 |
4,7 |
újhagyma |
70 g |
22,4 |
4,2 |
vöröshagyma |
40 g |
16 |
3,7 |
erős paprika |
30 g |
6 |
1,4 |
fokhagyma |
8 g |
11,9 |
2,6 |
húsleveslé |
15 g |
1 |
0,15 |
fehér bor |
10 g |
6,5 |
0,2 |
fél lime leve |
2 g |
0,6 |
0,2 |
curry |
1 g |
3,25 |
0,58 |
sáfrány |
0,12 g |
0,4 |
0 |
olívaolaj |
14 g |
123 |
0 |