Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Cappuccino szelet

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Alap lisztek
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Aminosavak, fehérjék
 
Antioxidánsok
 
Arcmaszk, arcpakolás
 
Arcradír
 
Arcsmink
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Cappuccino szelet

A recept a masteszta.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.

A tortánk oszlopos tagja ezúttal a köles lesz! Tudtad, hogy a köles valaha az egyik legnépszerűbb eledelek egyike volt? Bizony... számos egészségügyi előnye miatt mindenképp érdemes kinevezned a neki is egy tárolóedényt a konyhádba.


Hozzávalók  (1 bögre – 2,5 dl)
Használt forma: mini tortaforma – 15 cm átmérőjű

½ bögre köles + 3 x ½ bögre víz
¼ bögre vaníliás protein
¼ bögre zabpehely liszt (vagy apró szemű zab ledarálva)
1/2 bögre natúr joghurt
1 tojás + 1 tojásfehérje
Espresso kávé – ízlés és tolerancia szerint (nálam 2 evőkanál volt egy erőteljesebb típusból)
édesítő
A tetejére: joghurt + vaníliás protein + pici kávé


A kölest öblítsd át, majd öntsd bele háromszoros mennyiségű forrásban lévő vízbe. (No para, a köles szomjas jószág, szépen eltüntet minden cseppet!) Takarékon rotyogtasd körülbelül 30 percig, amíg majdnem puha nem lesz. (Fedőt ne tegyél rá teljesen, mert aztán pucolhatod a tűzhelyt… ) Azért írtam, hogy „majdnem”, mert miközben hűl, még picit puhul, és szépen beszívja a maradék vizet.

Ha kihűlt (!), akkor kavard bele a joghurtot, a proteint, a kávét és az édesítőt. A tojást előtte érdemes egy külön edénybe szétválasztani, először a sárgáját belekeverni, majd a fehérjét egy kicsit felverve végső lépésként beleforgatni.

Ha megvagy, akkor simítsd a masszát egy szilikonos tortaformába, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd, körülbelül fél órát. Mivel mindenki más a sütője, így érdemes olyan külsőségekre is figyelni, mint az illat, de a megszilárdult, enyhén barnás-pirosas kinézet is jelzőértékű. Ha készen vagy, akkor kapd ki a sütőből, hagyd a formában kihűlni, majd borítsd ki.

Záró moccanat a dekorálás lesz: kedvedre kend körbe a tortát a joghurtos-vanília proteines szósszal. Végül a tetejére csepegtethetsz kávét és rejtett barista hajlamaidat egy csodálatos latte artban felszínre hozhatod a tortácskát tetején!

Tápérték adatok: a teljes adagban (öntet nélkül) 64 g fehérje, 120 g (37 g rost!) szénhidrát és 17 g zsír van 898 kcal. Kényelmesen 5 adagra lehetett felszeletelni (3 az enyém 2 a Tiéd… J) egy szeletben 179 kcal, 12,6 g fehérje, 24 g szénhidrát és 3 g zsír van!


Hozzávalók
Agrodrug hántolt köles 1000 g

630 Ft
Kosárba
Ataisz hántolt köles 700 g

437 Ft
Kosárba
Biopont bio köles 500 g

532 Ft
Kosárba
Biorganik bio köles

580 Ft
Kosárba
Csuta hántolt köles 500 g

331 Ft
Kosárba
Greenmark organic bio köles 500g

623 Ft
Kosárba
Biopont bio zabpehely apró

397 Ft
Kosárba
Glück bio zabpehely kisszemű

518 Ft
Kosárba
Natura zabpehelyliszt 1000 g

599 Ft
Kosárba
További receptek
Szójatejes felfújt
Szezámmagos prosciutto saláta
Curry-s csirke friss salátával
Mentás padlizsánpástétom
Gluténmentes amerikai palacsinta
Quinoás pogácsák
Paradicsomos rakott karfiol
Egészséges Sacher torta
Minestrone leves
Fitness müzliszelet

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.