Váltás éjszakai és nappali mód között


A Javascript futtatás ki van kapcsolva a böngésződben. Kapcsold be a Javascriptet az oldal megfelelő megtekintéséhez és használatához!

Receptek » Almás rakottas

Kosár



Kategóriák


Ajak
 
Ajakápoló
 
Alap lisztek
 
Állati hústermékek
 
Almaecet
 
Aminosavak, fehérjék
 
Antioxidánsok
 
Arcmaszk, arcpakolás
 
Arcradír
 
Arcsmink
 
Összes kategória

Műszaki termékek


Ágymelegítő betétek
 
Allergiás készülékek
 
Aromapárologtatók
 
Babamonitor
 
Elektromos fogkefék
 
Fényterápiás készülékek
 
Fürdő masszázs
 
Gyógyterápiás készülékek
 
Higrométer
 
Infralámpák
 
Összes kategória


Almás rakottas

A recept a salubrityblog.blogspot.hu hozzájárulásával került feltöltésre.


Hozzávalók (4 adag):

  • 400 g alma
  • 90 g nyírfacukor
  • 50 g teavaj
  • 50 g darált dió
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 4 dl tej (helyettesíthető mandula itallal vagy kókusztejjel)
  • 3 db tojás
  • 6-7 levél (1g) citromfű

Fahéjas öntet:

  • 5 teáskanál (45g) nyírfacukor
  • 2 teáskanál (20g) teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál (4g) fahéj
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín (helyettesíthető kókuszkrémmel)
  • 1 db tojás 

 


Az almákat pucoljuk meg és vágjuk vékony karikákra, a diót pedig daráljuk le. A süteményhez szükséges tejet tegyük fel forrni. Eközben a teavajat olvasszuk meg, és keverjük hozzá a teljes kiőrlésű lisztet, majd a felforrósított tejet. A citromfüvet vágjuk apróra és ezt is keverjük hozzá, a nyírfacukorral együtt. Amikor már kihűlt, a tojás sárgáját is adjuk hozzá, majd az előzőekben felhabosított tojásfehérjéket. Végül kivajazott jénai tálban az almából képezzünk réteget, majd öntsük le a citromfüves mártással, és ezt még egyszer ismételjük meg. A tetejére szórjuk rá a darált diót. Kb. 35 percig süssük 165 °C-on, fóliával lefedve, hogy a dió meg ne égjen. Legvégül készítsük el a fahéjas öntetet. A tejhez keverjük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a lisztet, nyírfacukrot, és csomómentesre keverjük ki. Miután kicsit kihűlt a tojás sárgáját és a fahéjat is keverjük hozzá.


Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1957 kcal; 489 kcal/adag
CH tartalom: 201 g; 502 g/adag

A hozzávalók kalóriaértékét és szénhidráttartalmát az "Egyéb jellemzők" fül alatt tüntettük fel.


Jó étvágyat kívánunk!
 
biobag.hu és
salubrityblog.blogspot.hu

A hozzávalók kalóriaértéke és szénhidráttartalma:

Név

Mennyiség

Kalória

CH

Alma

400 g

140

28

Nyírfacukor

135 g

324

67,5

Teavaj (light)

50 g

90

0

Darált dió

50 g

309

4,9

Teljes kiőrlésű liszt

70 g

237

51

Tej

7 dl

343

37,1

Tojás

4 db

262

1

Citromfű

1 g

0,9

0,2

Fahéj

4 g

9,8

3,2

Tejszín

2 dl

260

8

 


Hozzávalók
Nyírfacukor 1000 g

3656 Ft
Kosárba
Nyírfacukor 250 g

982 Ft
Kosárba
Nyírfacukor 500 g (Akciós: -5 %)
(1870 Ft)
1781 Ft
Kosárba
Piszke bio teljeskiőrlésű búzaliszt

495 Ft
Kosárba
Alpro mandulaital original+kálcium 1000 (Akciós: -10 %)
(742 Ft)
668 Ft
Kosárba
Alpro mandulaital 250 ml

247 Ft
Kosárba
Ecomil bio mandula ital 1000 ml

1327 Ft
Kosárba
The bridge bio mandula ital 1000 ml

1198 Ft
Kosárba
Aroy-d kókusztej 1000 ml

1327 Ft
Kosárba
Aroy-d kókusztej 250 ml

509 Ft
Kosárba
Aroy-d kókusztej 400 ml

749 Ft
Kosárba
Vegabond kókusztejpor 300 g

1491 Ft
Kosárba
Rapunzel bio kókusztej 200 ml

834 Ft
Kosárba
Rapunzel bio kókusztej 400 ml

1213 Ft
Kosárba
Real thai kókusztej 400 ml

892 Ft
Kosárba
Shan shi kókusztej

529 Ft
Kosárba
Shan shi kókusztej light

418 Ft
Kosárba
Bio berta bio fahéj őrölt

982 Ft
Kosárba
Erdészné fahéj őrölt

76 Ft
Kosárba
Lakshmi fahéj őrölt

170 Ft
Kosárba
Sonnentor bio fahéj őrölt

725 Ft
Kosárba
További receptek
Csokis mogyorós protein szelet
Fenyőmagos gombafalatkák
Cukkinibe tekert darált hús
Szénhidrátmentes tejberizs
Egészséges zab palacsinta
Török vöröslencse leves
Minestrone leves
Sertéscsíkok zöldséggel, wokban készítve
Kivis - mangós lazac bulgurral
Gyümölcsös-zabpelyhes reggeli

Látogassa meg a Biobag.hu webüzletet a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.